Da er året 2017 godt i gang, og jeg er fortsatt i varmen i sydøst Asia. Nærmere bestemt så er jeg i Thailand om ikke jeg har nevnt det tidligere. Året 2017 kunne startet bedre for min del, men så galt var det ikke. Jeg fikk noen bakterier og virus i kroppen som gjorde at jeg ble litt satt tilbake. Jeg var ikke direkte syk, men bare ikke helt i toppform – manglet liksom en del energi. Men etter et par turer på en klinikk og et par sprøyter der bak og litt piller så ble alt så mye bedre igjen. Det er fortsatt noen dager igjen av den andre uken med piller, men jeg håper det er siste runde for denne gangen i hvert fall.

Varmt og godt

Siden jeg har vært litt redusert så har det ikke blitt mye farting og aktivitet. Jeg har sittet mange timer i lobbyen på hotellet og kikket på alt liv og røre som beveger seg på utsiden her. Lobbyen er helt i gateplan og rett ut i en forholdsvis travel gate. Så det er mye å se på. I dag er det virkelig varmt og viftene med frisk luft hjelper ikke all verden – så det blir nok en time eller fire på rommet med litt aircondition senere i dag når varmen trykker som mest.

Aktivitet på gaten

Skal ta noen få minutter nå og beskrive hva som rører seg utenfor her jeg sitter og skriver denne bloggen.

Aktivitet på gaten

Jeg ser fra her jeg sitter 1 apotek, 1 utsalg for t-skjorter og shortser, 1 massasje salong, innganger til 2 forskjellige apartment bygninger, 1 frisør, og selvfølgelig masse liv og røre som beveger seg forbi her. Motorbiker i alle mulige størrelser og fasonger, biler, taxier (baht busser) og gående turister og innfødte. Der dro det en motorsykkel med sitt lille gatekjøkken forbi også. Der kommer det en dame med en vogn trillende og selger grønne planter. En ung dame kommer ruslende med paraply i solsteken – dette for å forhindre solen å treffe henne direkte. Enda en blomsterselger – denne med moped.

Mat fra gaten

Det selges mye mat fra små mobilen gatekjøkken her i Thailand. Og faktisk så er det så velholdt de aller fleste av dem at det ikke finnes noen helsefare med dem. Jeg selv har aldri blitt syk av mat fra slike vogner. Og thaiene selv spiser jo fra de daglig. Og det å spise og være kvalitetsbevisste er noe thaier er veldig nøye med sin mat.

I restauranten her i lobbyen jeg sitter er det nå i øyeblikket 11 gjester inklusive meg selv. Fordelt på 8 innfødte og 3 utlendinger. Selv om dette er et hotell som er eid at skandinaver. Det serveres mat fra alle verdenshjørner fra et lite kjøkken bakerst i lokalet her. Selvfølgelig mange varianter av lokal mat. Men også utenlandsk mat som pizza og pasta, schnitzel, mange varianter av gris og kylling, frikadeller fra Danmark, gulasj både i suppe og mer «lapskaus» eller gryte form. Det finnes mange flere varianter enn dette som er nevnt – variasjonene er store her. Man trenger aldri gå langt for å finne fristende mat her i landet.