Når du planlegger å reise til et eksotisk sted for å slappe av er det få ting som slår en vakker øy. Når du er på en øy kan du ofte få den herlige følelsen av at ingenting skjer i resten av verden og at du bare kan slappe av på denne øyen uten noen bekymringer. I dette innlegget skal jeg gå gjennom noen av øyene jeg mener er de mest fantastiske reisemålene.

Vancouver Island, Canada

Vancouver Island er ikke en tropisk flukt på noen måte, men det er en av de mest ekstraordinære øyene i hele verden å besøke, med vakre strender, utrolig mye dyreliv, inkludert bjørner, hvaler og ørner, samt vingårder og til og med naturlige varmekilder. Denne delen av verden tilbyr noen av de mest fantastiske landskapene, fra det åpne havet og rolige innlandsvann til ruvende fjell og frodig regnskog, samt muligheten til en rekke ulike former for friluftsliv fra kajakkpadling, surfing og seiling til fotturer, sykling og fugletitting. Mens du er her, kan du også besøke en av de beste visningshagene i verden, Butchart Gardens, som ligger i Victoria.

Bazaruto-øygruppen, Mosambik

Bazaruto-øygruppen, Mosambik

Bazaruto-øygruppen tilbyr muligheten til å besøke fem perfekte øyer i Det indiske hav: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina og Bangue. Hele øygruppen ble en nasjonalpark i 2002, og bevarte sin status som en praktisk talt uberørt naturhelligdom som er fult av dyreliv. Området inkluderer uberørte strender og vakre korallrev som Two Mile Reef, et barriererev som er hjem til over 2000 arter av fisk, så vel som ulike arter skilpadder. Sanddyner finnes over hele øygruppen, og landskapet samt innlands saltvannssjøer støtter også et bredt utvalg av fuglearter.

Öland, Sverige

Denne øya i Østersjøen like ved fastlands-Sverige, er et populært feriemål for landets kongefamilie, selv om omtrent alle typer reisende vil finne den tiltalende. Hele den sørlige delen av øya er på UNESCOs verdensarvliste på grunn av det godt bevarte jordbruksoppgjøret. Øya er fullpakket med historiske steder, inkludert Eketorps middelalderske ringfort og de forhistoriske stående steinene ved Gettlinge. Du finner også pittoreske strender, eventyrlignende skoger, et praktisk talt uendelig antall antikke vindmøller og dramatiske statuer. Dette reisemålet høres kanskje ikke så eksotisk ut siden det en del av nabolandet vårt og ikke så langt unna, men denne øyen er på ingen måte lik noe du finner her i Norge.

Maldivene

Denne øygruppen på rundt 1 200 bittesmå øyer i det indiske hav er ideell for isolasjon og fred med sine slående hvite sandstrender og en utrolig undervannsverden som ikke noe annet sted på jorden kan måle seg med. Tilbring dagene dine med å snorkle over korallrev og se på det mangfoldige livet i havet som inkluderer tusenvis av fiskearter, skilpadder, hvaler og delfiner. Eller du kan alltid bare unne deg å slappe av på den myke, pulveraktige sandstranda og ta til deg den ekstraordinære scenen av de mest lysende cyanblå farvannene du noen gang vil se.

Det er ekstra eksotisk å reise til en øde øy, og det er mange gode alternativer der ute. Min personlige favoritt er nok Maldivene og jeg anbefaler alle å reise dit om de har muligheten.