Det å reflektere over nyheter og aktuelle saker i Norge og i den øvrige verden, er noe som engasjerer meg – og som på mange måter fyller hverdagen min når jeg har litt tid til overs. Vi hører og ser alle sammen på nyheter, en eller flere ganger daglig. I min jobb blir det svært ofte radio som er min mediekanal, og det trives jeg godt med. Gjennom radio er det kun talen som gir meg et inntrykk av det som blir formidlet, mens på TV kan også kroppsspråk og utseende formidle men også påvirke innhold og budskap – så med andre ord så ser jeg på radio som mye mer nøytralt enn alle andre mediekanaler. Okey det var nok om mine egne meninger rundt hvordan dagens nyheter mottas, og to personer som ofte er aktuelle i nyhetssendingene nå for tiden – er en gammel mann fra USA og en ung jente fra Sverige.

Greta Thunberg

Ingen kan ha unngått å få med seg dette navnet det siste året, for man kan nesten telle på en hånd de dagene hun ikke er nevnt i nyhetssendinger. Hennes glødende engasjement for klimaendringer, og ikke minst usminket kritikk av fremstående politikere – er hennes varemerke. Jeg må bare si det med en gang, at slike ungdommer har jeg virkelig sansen for. Hun er uredd men samtidig dyktig i det hun står for, hun er veldig ung og det både skremmer og irriterer de eldre som føler seg truffet i hennes uttalelser.

Debatt og uenighet

Debatt og uenighet

Jeg kjenner på allerede når jeg skriver denne artikkelen, at jeg også kommer til å skape debatt og uenighet – men det er vel også litt av poenget mitt. Dette er en blanding av et refleksjonsnotat, og et innlegg som forteller noe om hva jeg er opptatt av for tiden. Det at noen faktisk er uredde og tar debatten, skaper uenigheten og de gode diskusjonene -og det er jeg nettopp det vi trenger. Det at den amerikanske presidenten ser på henne som en trussel, sier vel mer om Trump enn om Thunberg.

Miljøpartiet De Grønne MDG

Vi trenger ikke gå til utlandet, for å se hvilke utfordringer ytringer om klima og miljø kan skape. MDG har etter etableringen for noen år tilbake, satt klima og miljø på dagsorden i langt større grad enn hva som var tilfellet før dette partiet så dagens lys. Men forskjellen mellom Thunberg og MDG er så klart store, Thunberg er ikke politiker og MDG er ikke en uredd ungdom.

Men poenget mitt er at vi trenger disse «vaktbikkjene» i samfunnet og i det politiske landskapet både nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Det å se på de som en trussel og irritasjonsmoment, er etter min mening feil og fører ikke noe konstruktivt med seg.

NAV

Jeg velger å avslutte denne artikkelen med NAV, som vi alle vet er i hardt vær for tiden. Det skal bli spennende å følge denne skandalen videre, og ikke minst se hva de involverte i saken til syvende og sist blir tilbudt av erstatninger og oppreisninger. Det er ikke noen tvil om at nyhetsbildet hele tiden er i endring, og den ene store saken avløser den andre – men husk at bak alle sakene er det mennesker akkurat som deg og meg.