Ble stille på meg en periode nå. Har dessverre vært syk noen dager. Ikke noe alvorlig, men nok til at jeg ikke har hatt særlig overskudd til å drive med mye annet enn å slappe av, og forsøke å finne tilbake noen krefter til å fortsette min vante hverdag. Men i forbindelse med å bli syk her nede lurer jeg på litt forskjellige ting.

Syk

Jeg ble altså syk her for ikke lenge siden og fant ut at jeg ble nødt til å besøke en lege for å få litt hjelp. Jeg var ikke skikkelig syk, men følte at det bare ikke var alt i orden med meg. Manglet krefter og overskudd. Så jeg tok altså legeturen for å sjekke opp i dette. En lokal klinikk ble siktet ut som et ok sted å besøke. Fikk snakke med en lege som snakket helt ok engelsk og fikk forklart mitt problem. Han kunne selvfølgelig ikke si hva som var galt slik på direkten. Men han ville ta noen blodprøver og sende de inn til analyse. Som sagt så gjort – flere rør med blod ble fylt opp og jeg fikk beskjed om å komme tilbake om noen dager.

Noen dager senere var jeg innom klinikken igjen for å høre på svarene fra mine blodprøver. Denne gangen var det en ny doktor. Han kunne fortelle at jeg hadde ganske mye bakterier og virus i kroppen og burde gjennom en kur med medisiner. Ok – en sprøyte – dobbel dose bak i skinken og en posen med tabletter for kommende uke.

Nye medisiner og nye doktorer

medisin

Etter medisinene var slutt var det en tredje tur til klinikken for å snakke med doktor igjen. Nok en ny doktor – tredje doktor på tredje besøk. Jeg følte meg bra, men det var fortsatt spor av noen av symptomene. Ok – ny sprøyte der bak og nye medisiner for enda en uke. Men denne gangen en helt annen medisin – hvorfor spurte jeg doktoren. Jo disse var bedre mente han. Ok – du er jo den kyndige her, men jeg fattet ikke hvorfor han skulle bytte ut noe som hadde allerede fjernet 70-80 % av problemene jeg hadde. Men ok – jeg godtok selvfølgelig hans avgjørelse siden han jo var doktoren med kunnskapene!

Etter endt andre runde med medisiner – dårlig resultat av de medisinene. Tilbake til klinikken en fjerde gang. Denne gangen spurte personalet i skranken om jeg ville se samme lege som jeg hadde sett tidligere. Spiller liten rolle for min del svarte jeg og fikk treffe en fjerde lege på mitt fjerde besøk!

Hmmm ikke bra sa han og ble sittende å tenke noen minutter. Ok – vi går tilbake til samme medisiner som første runde var svaret hans, men denne gangen med doble doser. Ok – tredje runde og – og her er vi nå. Det er fortsatt et par dager igjen på denne runden, men det ser bra ut. Så håper dette blir siste runde.

Alle disse medisinene og klinikk besøkene har jeg betalt av egen lomme – i hvert fall så langt – og de som sier at alt mulig er så veldig billig i Thailand bør sjekke igjen. Jeg har betalt 5500 Baht på disse 4 besøkene som tilsvarer cirka 1400 norske kroner. Kanskje noe billigere enn i Norge, men ikke veldig mye!