Det er kun få dager igjen til selveste juleaften 2016. Har du husket å kjøpe alle julepresangene? Har du husket alle detaljene til julemiddagen med familien? Har du husket ditt og har du husket datt. Slik er det for de aller fleste og har vært det i mange år. Men det er vel flere og flere som velger å roen ned tempoet i julen nå og kanskje tilbringe dagene på ferie et eller annet sted i utlandet.

Jeg selv har valgt å være en av dem i år.

Stille og rolig Jul

Det er første gang i mitt liv at jeg ikke skal være hjemme og heller ikke feire julen noe spesielt. Det kan bli en julemiddag eller to dersom jeg finner en restaurant hvor de selger noe som faller i smak. Og det er selvfølgelig mange «norske» restauranter også på de store turist plassene rundt om i verden. Det er fullt mulig å så tak i alle de mest vanlige julemiddagene omtrent identiske med de man kan lage selv hjemme på kjøkkenet i Norge. Ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kjøttkaker, stek, lutefisk, torsk ja du kan bare ramse opp dine ønsker egentlig.

julemiddag

Men det finnes jo utrolige mengder andre matretter også som for min del godt kan erstatte julemiddagen. Det skal jo ikke stikkes under en stol at egentlig burde man vel på grunn av helsen (rundt magen) spise kun salat og diettmat!

Jul og nyttår

2016 er et av de årene man mister en del fridager siden begge de to nært forestående høytidsdagene er på lørdager. Dermed blir førstedagene på søndag – som jo er en hviledag uansett om det er en spesiell dag eller ikke. Så det er 4 arbeidsdager mellom jul og nyttår i år – det betyr nok litt for enkelte og at de velger å arbeid istedenfor å ta langfri. Jeg har fri uansett he he he!

Sparebudsjett

Siden jeg har valgt å reise utenlands i år så har vi internt i familien også gjort avtaler om å hoppe over julepresanger i år. Så de pengene ligger altså også i feriebudsjettet mitt i år. Men budsjettet er lite og sparsommelig så det blir ingen rosa champagne og dyre middager hverken jule eller nyttårs helgen.

2017

Neste år ser godt ut for meg på flere måter. Jeg har brukt veldig mye av 2016 å rette opp i litt økonomi etter noen tabber som kostet litt for noen år siden. Og nå endelig føles det som om jeg er på rett spor. Jeg har også klart å skaffe meg en liten ekstra jobb som skal skje på internett direkte – altså at jeg kan sitte der jeg selv ønsker det å gjøre denne jobben. Det er jo en fordel så lenge man ikke vet helt hvor man gjør av seg neste år enda! Men det skal bli godt å komme vekk fra snø og kulde en liten periode nå i overgangen til nytt år. Og jeg gleder meg veldig til å ikke har fullt så stramt sparebudsjett neste år. Ha en riktig god jul og et godt nytt år alle der ute.