Hva tenker jeg på i dag når jeg sitter her ved computeren og surfer rundt omkring på internett. Jo selvfølgelig så er det mange ting som dukker opp i ens hode når man sitter slik. Man surfer forbi nyhetene – sjekker litt her og der. Man surfer innom forskjellige sosiale medier og leser litt der. Og så er man innom andre personlige favoritter man har.

Jeg har vært på ferie i Thailand ganske mange ganger opp gjennom de senere årene. En ting som jeg stadig ser der på mine turer, er hvor lite det thailandske folk bryr seg om trafikkregler!  Bryr de seg ikke om reglene eller kan de dem ikke eller hva er egentlig årsaken? Er de klar over hvor farlig det er å bryte reglene på denne måten mange gjør – er de klar over hvor nære ved de er å bli hardt skadet eller kanskje til og med hvor nære døden de er?

En vanlig dag i trafikken

Jeg ligger og kjører bil nedover en vei med ganske god standard – minimum 2 felt i hver retning – bred midtrabatt og en forholdsvis bred fin veiskulder. Fartsgrensen på stedet er 120 km pr time.

Jeg nærmer meg et tettsted etter å ha vært ganske lenge ut på lange veistrekningen uten nevneverdig bebyggelse.  Det kommer en bensinstasjon på motsatt side for meg og en bygning her og der på begge sider av veien. Litt mer trafikk er det også nå. Regner med at du har en ide om trafikkbildet nå.

Dødsfelle

Dødsfelle

Så plutselig får jeg se et kjøretøy kommende mot meg delvis i min kjørebane og delvis ute på veiskulderen! Joda der kommer det en personbil blinkende med lysene og kjørende i passe god høy fart MOT kjøreretningen. Dette skjer til stadighet langs veien i Thailand.

Hmmm vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det bedre. Men hvordan kan de med full viten og vilje legge seg ut på motorveien og kjøre mot kjøreretningen? Det skal bare minimalt til før en hendelse vil gjøre at de treffer et annet kjøretøy front til front i et sted mellom 60 og 120 km pr time. Hva skjer da? Jo det vet vi alle hvor katastrofale følger det kan få.

Hvorfor gjør de dette?

Jo det var så langt til nærmeste mulighet for å ta en u-sving slik at dette var den enkleste løsningen er svaret på det spørsmålet! Jeg har til og med opplevd at en uniformert politibil har gjort nøyaktig det samme UTEN varsellys på for å markere eller noen ting.

Kan ikke engang «lovens lange arm» trafikkreglene der nede?  Man kan jammen begynne å lure ved noen tilfeller.

Pick up bil og passasjerer

Bilbelte redder liv.

Kort historie.

Jeg kjører en pick-up i Thailand og har glemt å sette på meg bilbeltet. Bak på lasteplanet har jeg 7 passasjerer! Jeg blir stoppet i en av politiets kontroller langs veien.  Ohhh.. No Safety belt! Du må betale bot var ordene på fremmedspråk (for meg) fra politimannen som stoppet bilen jeg kjørte. Men de 7 passasjerene bak på lasteplanet var helt ok uten noen form for sikring

No more comments!