Da er vi straks i et nytt år. Helt blanke ark igjen for mange i mange situasjoner. Hva vil det nye året bringe? Ga det gamle året deg alt det du forventet? Neppe! Men for noen kanskje enda mer enn hva de hadde forventet seg. For min egen del ble det et frustrerende og turbulent år. Med mye frem og tilbake og ikke engang jeg selv visste hele tiden hva jeg egentlig ville. Det skjedde bare så mange ting i forskjellige sammenhenger at det var umulig å holde helt følge med alt sammen.

Nyttårsforsetter

Mange setter seg nyttårsforsett når det kommer et nytt år. Så vil det garantert også være ved inngangen til 2017. Et nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet.

Blant populære nyttårsforsett er å spise sunnere eller spise mindre, slanke seg, lese mer, studere hardere, drikke mindre, drikke mer, røyke mindre, slutte å røyke, kutte ut godterier, trene hardere, se mindre TV, være god mot medmennesker, jobbe mer, jobbe mindre, spare mer eller bli en mer bevisst forbruker.

tyggegummi nikotin

For media er det vanlig å koble stoff om nyttårsforsett til kjendisstoff. Staten kjører gjerne en ekstra runde med Røykeslutt-kampanjen i forkant av nyttår og annonsering for nikotintyggegummi og -plaster intensiveres i denne perioden hvor mange har lett for å sette seg høye mål og fylle hodet med vakre intensjoner.

Nyttårsforsetter er kjent for ikke å vare så lenge man egentlig har hatt til intensjon. Altså man bryter sine egne forsetter ganske enkel og raskt inn i det nye året.

Januar og vinter

Det kan være kaldt i Norge i januar måned – veldig kaldt noen ganger. Det er ikke noe for meg, så jeg har «rømt» landet for vinteren og vil bli i varmen minst til det begynner å tine igjen i Norge utover våren.

Selv om jeg har «rømt» landet så betyr ikke det at jeg ligger på latsiden. Jeg jobber med flere online prosjekter hvor det ikke betyr noen rolle om jeg sitter i Norge eller i utlandet. Alt foregår på pc og internett.

Tilbake i Norge

Hva skal jeg finne på videre når jeg er tilbake i Norge igjen utover våren? Det vet jeg faktisk ikke i skrivende stund. Det kan bli å finne seg en «normal» jobb og slikt vanlig kjedelig stoff. Men det må jeg tenke mer på gjennom vinteren og legge en god slagplan.

Eller kanskje jeg kunne finne noe online og fortsette å leve i utlandet – et sted hvor det er billigere å leve enn i Norge kanskje? Hmmmm Absolutt en god tanke, men er det gjennomførbart i så ung alder som meg?  Jeg må ha noe å leve av så alt avhenger av om jeg kan finne en inntektskilde i hvert fall. Men det får tiden vise utover vinteren.

Nå er det bare dager eller få timer igjen til 2017 – først skal det året feires velkommen.

Godt nytt år.